Vastuullisuusraportti 2020 on nyt julkaistu

Vallilan vastuullisuusraportissa kartoitetaan vuosittain tilanne neljältä eri vastuullisuuden osa-alueelta: asiakkaista, hankinnoista, henkilöstöstä ja ympäristöstä.

"Vuotta 2019 kuvaa parhaiten vastuullisuuden ja vastuullisten
käytäntöjen vakiintuminen ja integroituminen
osaksi päivittäistä toimintaamme", summaa toimitusjohtaja Mathias Berner.

Vuosi oli ensimmäinen kokonainen vuosi, jonka Vallila oli vastuullista puuvillantuotantoa edistävän Better Cotton Initiativen (BCI) jäsenenä ja ensimmäisen vuoden luvut ovatkin hienoa raportoitavaa: ensimmäisen vuoden BCI hankinnat olivat jo 85 % kokonaishankinnoistamme. Alkuvuodesta 2019 liityimme myös sosiaalista vastuutaa edistävään järjestöön amfori Business Social Compliance Initiativeen. Ensimmäisen vuotemme osalta olemme tavoitteidemme suhteen aikataulussa: riskimaatoimittajistamme 67 % on allekirjoittanut amfori Code of Conductin.

Ympäristöarvoihin jatkamme edelleen panostamista: kierrätysmateriaaleista tehtyjen tuotteiden valikoima kasvaa ja omassa toiminnassa keskitymme ympäristökuormituksen vähentämiseen. 

"Viime vuoden saavutukset osoittavat, että polkumme vastuullisuuden osalta on oikea ja jatkammekin hyvillä mielin tulevaisuuteen katsomista, sekä vastuullisuuteen panostamista. Töitä tällä saralla riittää, niin meidän toimialallamme, kuin kaikilla muillakin", Berner toteaa. "Tulevan vuoden fokusalueina meillä on erityisesti laatupoikkeamien seurannan kehittäminen sekä kierrätysmateriaalien ja muiden kestävän kehityksen mukaisten materiaalien käytön kasvattaminen tuotteissamme."

Koko raportin pääset lukemaan täältä.