Vastaus Finnwatchin raporttiin R.K. Exportsin kenttähavainnoista

Finnwatch raportoi Intiassa toimivan R.K. Exportsin työntekijöiden haastatteluissa esiin tulleista havainnoista. Arvostamme Finnwatchin tärkeää työtä vastuullisuuden parantamiseksi ja kiitämme raportista.

Vallilassa tehtiin vuonna 2017 päätös vastuullisuustyön kartoittamiseen, määrittelyyn ja pitkäjänteiseen kehittämiseen. Koska ostamme tuotteita ja materiaalia ympäri maailmaa, teemme työtä sen eteen, että työolot ja osaaminen hankintamaissa ovat hyvät ja että tuotteemme syntyvät eettisesti kestävin keinoin. Emme hyväksy mitään ihmisoikeusloukkauksia hankintaketjuissamme ja suhtaudumme kaikkiin havaintoihin niiden vaatimalla vakavuudella.


Vaikka vastuullisuustyömme on vasta alussa, olemme läpi vuosikymmenten pyrkineet rakentamaan luotettavaa ja vastuullista toimittajaverkostoa. Ostamme suurilta tuotantolaitoksilta, jotka ovat tiukasti auditoituja sekä muiden tekstiiliyritysten, että niiden itsensä toimesta. Sosiaalisen vastuun auditoiminen kolmannen osapuolen kautta on perusedellytys riskimaissa toimiville kumppaneillemme. Luotettavien auditointien avulla tehtaat voivat todentaa käytäntöjään, joita määrittelevät niin lainsäädäntö, kuin ihmisoikeuksien ja tasa-arvon periaatteet.

Vallila selvittänyt R.K Exportsin vastuullisuustiedot 2018

R.K. Exports on yksi Vallila Collection Oy:n kuluttajamyyntiin suunniteltujen keittiötekstiileiden tavarantoimittajista. Ostojen osuus Vallila Collectionin kokonaisostoista vuodelta 2018 on 1,3 % ja vuodelta 2017 2,4 %.

Vallilalla olemme erittäin pahoillamme löydöksistä haastateltavien henkilöiden ja niiden työntekijöiden puolesta, jotka ovat raportoineet epäkohtia työoloissa. Intiassa Vallilan keittiötuotteita valmistava tavarantoimittajamme R.K Exports on läpäissyt sosiaalisen vastuun auditoinnin kolmannen osapuolen suorittamien tarkastusten kautta, sekä suurien globaalien asiakkaittensa toimesta. R.K. Exports on allekirjoittanut Vallilan Code of Conduct -toimintaperiaatteet 27.9.2018 ja toimittanut Vallilalle voimassa olevan SA8000-sertifikaatin sosiaalisen vastuun auditoinnista ja ÖkoTex Standard 100 -sertifikaatin allergiaturvallisuudesta 10.12.2017. Lukuisista varmennuksista johtuen, olemme yllättyneitä, että tarkistetuista prosesseista raportoitiin puutteita. Puramme löydökset asiaa auditoivien tahojen kanssa.

Haemme amfori BSCI:n jäsenyyttä osallistuaksemme työolojen kehittämiseen kaikissa riskimaissa. Tänä vuonna liityimme myös Better Cotton Initiative -aloitteeseen paremman puuvillantuotannon edistämiseksi ja suosimme Better Cotton -standardien mukaisesti tuotettua puuvillaa hankinnoissamme.

Arvostamme Finnwatchin tärkeää työtä vastuullisuuden parantamiseksi kohdemaissa ja hyödynnämme heidän osaamisensa ja suosituksensa yritysvastuun kehittämiseksi. Pyrimme lähtökohtaisesti selvittämään asiat kohdemaassa ja kehittämään paikallisia olosuhteita, mikäli niissä esiintyy puutteita. Tarvittaessa kartoitamme vaihtoehtoisia tavarantoimittajia tilaamillemme tuotteille.

Haluamme, että kehitystämme voi seurata läpinäkyvästi. Kehitystämme voi seurata vuosittain vastuullisuusraportistamme osoitteessa www.vallilainterior.fi/Vastuullisuus. Seuraava raportti julkaistaan kesäkuussa 2019.

Tiedustelut

Henry Ahlavuo
PR, viestintä ja markkinointi, Vallila
henry.ahlavuo@vallilainterior.fi