Vallilan vastuullisuusraportti 2019 julkistettu

Vallilan vastuullisuusraportissa kartoitetaan vuosittain tilanne neljältä eri vastuullisuuden osa-alueelta: asiakkaista, hankinnoista, henkilöstöstä ja ympäristöstä.

"Voimme iloksemme todeta, että kaikilla osa-alueillamme on tapahtunut kehitystä", sanoo toimitusjohtaja Mathias Berner.

Vallila on liittynyt jäseneksi kahteen vastuullisuutta edistävään järjestöön: puuvillan viljelyä ja tuotantotapoja kehittävään Better Cotton Initiativeen (BCI) ja sosiaalista vastuuta kehittävään Business Social Compliance Initiativeen (BSCI). Yli 90 prosenttia tekstiilituotteista on ÖkoTex-sertifioituja ja materiaaliostoja on kehitetty vastaamaan Better Cotton initiative -standardia.

Myös muissa hankinnoissa korostuvat ympäristöarvot. Vallilan autokanta siirtyy tasaisesti hybridimalleihin, joita on hankittu seitsemän kappaletta sitten viime raportin. Ostoissa on kasvatettu vihreän energian osuutta 20 %, minkä lisäksi on tehty päätös investoida lisää aurinkoenergiaan Tuusulan logistiikkakeskuksessa, nostaen näin energian omavaraisuusastetta.

"Erityisen ilahduttavaa oli henkilöstötyytyväisyytemme erinomainen taso (4/5), joka heijastuu hienosti päivittäiseen tekemiseemme", Berner toteaa. "Vaikka meillä on vielä paljon töitä edessämme vastuullisuuden saralla, voimme olla ensimmäisen vuoden kehitykseen tyytyväisiä - olemme selkeästi oikella polulla ja jatkamme panostamista vastuullisuuteen."

Vastuullisuusraportin voi lukea täältä.