"Ajatelkaa siis muutosta parhaana ystävänä - niin nukutte joka yön hyvin!" Rudolf Berner eläkkeelle 58 vuoden työuran jälkeen

Rudolf Bernerin, Vallilan perustajan Otto Bernerin pojan, eläkkeelle jäämistä juhlistettiin Vallilassa 7.8. perheen, työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden kesken. Rudin matka Vallilan palveluksessa on ollut käänteitä ja suuria päätöksiä täynnä, mutta intohimolla ja omistautumisella on kaikesta selvitty ja Vallila muotoutunut sellaiseksi, kuin se tänä päivänä on: rohkeaksi edelläkävijäksi, jossa muutos on ainainen ystävä.

Rudolf Berner

Urho Kekkosen toinen kausi presidenttinä, Kuuban ohjuskriisi, The Rolling Stonesin perustaminen, ensimmäinen James Bond elokuva… Vuosi on 1962, jolloin Rudolf Berner aloittaa työuransa Vallilan Silkkitehdas Oy:ssä. Liiketoiminta oli tuolloin huomattavan erilaista, kuin nykyään: Vallilassa oli juuri alettu itse kutoa kevyitä verhokankaita, silkkivuorikankaiden jälkeen.

1970-luvulle saavuttaessa alkoi verhomuoti muuttua, kun kankaista haluttiin raskaampia. Oltiin suurten päätösten edessä: päivittääkö kudontakoneet vastaamaan uuden ajan kudontavaatimuksia vai siirtääkö tuotanto alihankkijoille? Päätös oli jälkimmäinen – kankaiden valmistus ulkoistettiin, mikä taas vapautti aikaa uudistumiseen ja tulevaisuuden suunnitteluun. 70- ja 80-lukuja kuvaakin Vallilan voimakas kasvu printtikuosien siivittämänä. Perheyrityksen palvelukseen siirtyi myös seuraava sukupolvi, joka uudisti ja kasvatti Vallilan toimialaa.

90-luvun lamaa Rudi muistelee haastavana aikana, josta kuitenkin selvittiin sinnikkyydellä ja ahkeruudella. Laman jälkeen kasvu jatkui, mutta vuosituhannen vaihteessa maailma muuttui jälleen: eurooppalaisen tekstiiliteollisuuden kohdatessa haasteita, siirtyi tuotanto Turkkiin. Vuonna 2007 perinteinen metritavara sai kilpailijan valmisverhoista – suosion siivittämänä muutakin kappaletavaraa otettiin pikkuhiljaa lisää valikoimiin.

Rudolf Berner

Rudi kuvaileekin paria viimeistä vuosikymmentä elämänsä syksyksi, sadonkorjuuksi, jossa on saanut nauttia pitkän uransa ja elämänsä hedelmistä. Kiitollisuus on päällimmäinen tunne, jonka siivin Rudi eläkkeelle siirtyy, muistuttaen, että muutos on kaiken uudistuksen äiti: ”ajatelkaa siis muutosta parhaana ystävänä – niin nukutte joka yön hyvin!”

Me Vallilalaiset nostamme hattua ja kiitämme Rudia sydämellisyydestä, ystävällisyydestä sekä mahtavasta huumorista ja toivotamme vauhdikkaita eläkepäiviä!

Nostamme hattua