BCI: Parempaa puuvillaa

Me Vallilalla olemme sitoutuneet parantamaan puuvillan viljelyä maailmalla yhdessä Better Cotton Initiativen (BCI) kanssa.

Olemme vuodesta 2018 alkaen Better Cotton Initiative -aloitteen (BCI) jäsen ja tuemme toiminnallamme ja tuotteillamme työtä vastuullisen puuvillanhankinnan puolesta. Tavoitteenamme vuonna 2020 on hankkia yli 80 % puuvillasta Better Cotton Initiativen kautta. Vuonna 2019 Better Cotton puuvillahankintojemme osuus oli jo 85 %.

Kansainvälinen puuvillantuotannon standardijärjestelmä Better Cotton Initiative (BCI) on perustettu vuonna 2005 parantamaan viljelyn ja tuotannon vastuullisuutta tarjoamalla kestävämpiä viljelytapoja puuvillan viljelijöille, ympäristölle ja koko alan tuotantoketjulle. Better Cotton -standardeja hyödynnetään 24 maassa ja niillä tavoitellaan luonnollisempia tuotantotapoja kouluttamalla viljelijöitä kevyempiin viljelymuotoihin, jotka vähentävät kemikaalien käyttöä ja säästävät vettä.

BCI:n tarkoitus on tehdä globaalista puuvillantuotannosta parempaa puuvillan tuottajille, kasvuympäristölle ja koko alan tulevaisuudelle. Aloite yhdistää ihmisiä ja organisaatioita koko puuvillasektorilla pelloilta kauppaan, edistääkseen mitattavaa ja jatkuvaa kehitystä ympäristölle, viljelijöille ja teollisuudenaloille, joilla puuvillaa tuotetaan. Tutustu ja lue lisää BCI:stä tästä.

Better Cotton hankitaan Mass Balance  ‑järjestelmän kautta eikä Better Cotton ‑puuvillaa voi fyysisesti jäljittää lopputuotteisiin. Lisätietoja löytyy osoitteesta bettercotton.org/massbalance.

Lue lisää Parempaa puuvillaa -sivuiltamme.

Valitsemalla Vallilan puuvillatuotteen, tuet vastuullista puuvillantuotantoa Better Cotton -aloitteen kautta.