DESIGNIA SUOMESTA

Yli 80-vuotias suomalainen design-yritys on toiminut samoissa tiloissa Helsingin Vallilan kaupunginosassa vuodesta 1939 asti.

Vuonna 1967 vallilassa alkoi kotiemme sisustamiseen suunniteltujen printtikankaiden painaminen. Tunnetuimmiksi printeiksi nousi 70-luvulla painetut Howard Smithin kuosit, joista muun muassa Makeba on edelleen kokoelmissa. Smithin suuret, näyttävät ja värikkäät printit olivat menestys ja ne loivat Vallilalle rohkeaa tyyliä, joka näkyy kokoelmissa tänäkin päivänä.

80-luvulla aloitettiin julkitilojen sisustaminen ja Vallila keskittyi julkitilojen sisustamiseen sekä maahantuontiin. Omaa kangassunnittelua jatkettiin taas 2000-luvun alussa Otto Bernerin pojan, Rudolfin vetämänä. 2000-luvulla Vallilan tekstiilikokolemasta kasvoi oma brändi projektisustamisen rinnalle. Vallilasta kasvoi täyden palvelun sisustustalo, jota täydentävät ammattilaiskäytössä tunnetut maahantuontiedustukset julkitilojen kankaista design-kalusteisiin. Vallilan omaa kokoelmaa vetää tänä päivänä Rudolf Berner.

Suomalaista suunnittelua Helsingin Vallilasta

Vallilan tekstiilikokoelmaa on vuosien saatossa uudistettu ja viety eteenpäin intohimolla, rohkeudella ja lujalla ammattitaidolla. Keväisin ja syksyisin ilmestyvä kattava tekstiilikokoelma pitää sisällään kodin sisustus- ja käyttötekstiileitä metritavarasta suihkuverhoihin. Vallila työllistää täyspäiväisesti neljä tekstiilisuunnittelijaa. He ovat Tanja Orsjoki, Matleena Issakainen, Riina Kuikka ja Saara Kurkela. Kokoelmissa vierailee myös vaihteleva joukko suunnittelijoita ja eri alojen taiteilijoita.

Euroopan unionin turvallisuus- ja laatukriteerit täyttävä tekstiilipainanta on tiiviissä yhteydessä helsingin pääkonttoriin, jonka vanhoissa tehdashalleissa toimii tänä päivänä näyttävät showroom- ja toimistotilat sekä design-studiot.

SS19: Kokoelma / Collection - Lataa kuvasto
SS19: Matot / Rugs - Lataa kuvasto