TYÖTURVALLISUUSKESKUS: TAVOITTEENA TILA, JOKA SYNNYTTÄÄ YHTEISTÄ TEKEMISTÄ

Työturvallisuuskeskuksen uudet tilat valmistuivat keväällä 2016. Uusi toimipiste sijaitsee Yrjönkadulla kauppakeskus Foorumin vieressä, aivan Helsingin ytimessä. Uusissa tiloissa vierailijan katse kiinnittyy ensimmäiseksi suureen vihreään aaltomaiseen sohvaan, joka on kuin kutsuva saari ikkunoiden edustalla ja keittiön vieressä. Toiseksi utelias katse kohdistuu mökkeihin, jotka on tarkoitettu itsenäiseen työskentelyyn ja esimerkiksi omaa rauhaa vaativiin puheluihin. Kolmanneksi ei voi olla ihailematta ydinkeskustan kattojen ylle antavia näkymiä.
Uusi tila on avokonttori. 

– Muutimme tänne perinteisestä vanhasta toimistotilasta.Tässä tulee kyllä vaihdettua ajatuksia vastapäätä istuvan työkaverin kanssa moninkertaisesti aikaisempaan verrattuna, sanoo toimistopäällikkö Päivi Nevasalmi hymyillen.

Vallila Interior toteutti tilauudistuksessa matot, kalusteet, verhot, valaisimet, työpöydät, kaapit ja tilanjakajat. Koko tila uusittiin, yhtä keittiön tasoa lukuun ottamatta. Vallila toteutti myös puhelinkoppien sisustuksen. Se henkii hillittyä tyyneyttä.TTK.n tunnusvärit vihreä ja oranssi toistuvat esimerkiksi neuvotteluhuoneissa ja Benen kalusteissa. Uudistuksen tavoitteena oli luoda tila, joka synnyttää yhteistä tekemistä. Tilan ympäri kelpaa tepastella: laadukas kokolattiamatto kiertää koko toimiston. Nevasalmen oma lempipaikka on korkealla tuolilla ikkunalaudan vieressä. Ihmiset ovat tykänneet uusista tiloista, hän summaa.