ALTIAN PÄÄKONTTORI: COCKTAIL VALOISUUTTA, MUUNNELTAVUUTTA JA KEKSELIÄISYYTTÄ

Kun saapuu Altian pääkonttoriin Ruoholahdessa, astuu ensimmäiseksi tyylikkääseen aulaan. Hillityn harmaat sohvat, kuparinväriset kiiltävät tyynyt, pehmeä ja laadukas punainen matto, näyttävä himmentävä Altia-ikkunateippaus ja suuri lasivitriini kiinnittävät vierailijan huomion.

Altia on Pohjoismaiden ja Baltian johtava alkoholijuomayhtiö. Altialaiset muuttivat uuteen pääkonttoriin Kaapeliaukiolle toukokuun alussa. Vallila Contract toimitti uuteen konttoriin Benen ja Vitran kalusteita, verhoja, verhoiluja, mattoja ja teippauksia. Materiaalit valittiin yhdessä suunnittelutoimisto Procofinin kanssa.

Kierros Altian uusissa tiloissa on seikkailumatka tilasta ja tunnelmasta toiseen. Tilauudistuksen avainsanat olivat valoisuus ja raikkaus. Värimaailma haluttiin pitää raikkaan yksinkertaisena ja tehdä selvä ero aiemman konttorin tumman puupaneloinnin luomaan tunnelmaan. Benen kalusteiden selkeää värimaailmaa on jatkettu muussakin sisustuksessa. Yksi keskeinen asia oli myös tilojen muunneltavuus: se, että kalusteita voidaan siirrellä tilasta ja kerroksesta toiseen ja että tietty tila voidaan jakaa kahteen tai kolmeen osaan tarpeen mukaan.

Pääkonttorin toinen kerros on verhoiltu paikoin pinkillä ja kolmas kerros puolestaan keltaisella ja punaisella. Vierailijan katse kiinnittyy myös kirkkaan punaisiin puhelinkoppeihin, joihin voi vetäytyä soittamaan yksityisyyttä vaativan puhelun. Uudistusprojektissa verhoiltiin uudelleen paljon kalusteita ja hyötykäytettiin monia materiaaleja.

Jatketaan tilakierroksella: neuvottelutilat on nimetty juomien ja drinkkien mukaan. Mojito-tilassa syntyy kenties raikkaita ideasekoituksia. Valhalla-teemaiseen huoneeseen Vallila Contract toteutti printit, seinällä olevat irtokirjaimet ja ikkunassa näkyvän medaljongin. Valhalla-tilan tunnelma on tummaan taittuva mutta lämmin. Muita varsin kiinnostavia ja kekseliäästi toteutettuja tiloja ovat Leijona, jossa neuvottelupöytään on maalattu jääkiekkokenttä ja jossa usb-kaapeli löytyy mistäpä muusta kuin kiekon muotoisesta pyöreästä esineestä; Koskenkorva-tilaa hallitsee vaalea puu, ja huone on pelkistetyn tyylikäs, ja Viinimaa-huoneen verhosta löytyvät maailman eri viinialueet. Jaloviina-huoneen tunnuskyltti ruostutettiin, ja tämä prosessi luonnollisesti kesti kotvasen. Huoneen verhoissa näkyy modernisoitu versio tutusta kaskenpolttomaalauksesta.

B-portaassa sijaitsee vaikuttava Altia Academy. Tila taipuu ja muuntuu kätevästi neuvottelutilasta iltatilaisuuksien juhlatilaksi. Huoneen keskellä olevan kaapin sivut ovat liitutauluja: niihin voi kirjoittaa illan ruoka- tai juomamenun tai ohjelmapuolen. Tilan perällä on näyttävä ja kiiltävä baaritiski. Tässä tilassa koulutetaan baarimikkoja ja muita juoma-alan asiantuntijoita.

Altialaiset ovat olleet uusiin tiloihin todella tyytyväisiä. Kekseliäiden juomaviittausten ja työiloa lisäävien väritäplien lisäksi tilaan on tulossa vielä lisää taidetta. Altia haluaa tukea suomalaista nykytaidetta ja hankkia sitä seinilleen.