Vallilan kuositaide loistaa Provinssissa

Vallilan leiskuva Yötanssi-kuosi koristaa Provinssin festivaalialuetta. Yötanssi-kuosin on luonut Vallilan kuosisuunnittelija Matleena Issakainen. Provinssi on Matleenalle tuttu ja rakas: hän on juhlinut festaria 16-kesäisestä lähtien lähes joka vuosi. Yötanssi-kuosi koristaa aluetaiteen lisäksi Provinssin virallista festarikangaskassia. Vallila suunnitteli festarikesäksi 2018 kaksi design-kassia, joista toinen on Provinssia varten tehty luomus ja toinen oli Sideways-kassi.

Huomenna alkava Provinssi täyttää tänä kesänä komeita pyöreitä, 40 vuotta. Provinssi on kuulunut Suomen festarisuven ykköstapahtumiin vuosikymmeniä. Provinssi on ihmisten, kesän ja musiikin juhlaa. Juhlavuoden festivaalialuetta ja Vallila X Provinssi -festarikassia koristaa Vallilan kuosisuunnittelija Matleena Issakaisen näyttävä yöperhonen, mystinen festarikiitäjä.Yötanssi-kuosin yökkönen muodostuu itse asiassa kolmesta eri perhosesta. Taustalla kohoavat puiden latvat ja etualan kasvillisuus on napattu festarialueen ja Seinäjoen luonnosta. Yötanssi-kuosi leiskuu kahdessa värityksessä, trendiväri lilassa sekä voimakkaassa oranssissa. Yön kiitäjät värjäytyvät lavan laservaloista ja kesäyön toisesta todellisuudesta. Suunnittelija Matleena ammensi kuosi-inspiraatiota sekä omista festarimuistoistaan että alitajuntansa pyörteistä.

– Pääsin ekan kerran festareille 16-vuotiaana ja siitä lähtien olen ollut lähes joka vuosi. Provinssi on mulle kesän tärkein ja tutuin festari, aito ja rehellinen rock-festari. Parasta on se vapautunut tunnelma. Voi vaan bailata menemään totaalisen irti arjesta. Provinssista saa koko vuodeksi energiatankkaukset säilöön, Matleena fiilistelee.

Matleena vietti lapsuuden kesiään Lappajärvellä noin tunnin matkan päässä Seinäjoelta, ja nuo idylliset maisemat ovat toimineet inspiraationa useisiin hänen maisemakuoseihinsa.Kuositaidetta eri puolilla Törnävänsaarta

Yötanssi-kankaasta tehdään festarialueelle värikylläisiä aluerajauksia ja -somistuksia. Provinssissa perhosvaikutus alkaa heti sisääntuloporteilta: portit on puettu näyttävin perhoskuosein, samoin kuin kolme eri festariaitaa. Provinssin päälavan kolmikerroksisen miksaustornin takaseinällä siipensä levittää jättimäinen yökiitäjä.

Provinssin Yötanssi-kassin rajoitettu ensimmäinen painoserä myytiin loppuun jo kesäkuun alussa. Malliston viimeiset kassit myydään tapahtuman aikana Provinssissa. Kassi on jämäkkä, kestävä ja tilava puuvillakassi vetoketjullisella sisätaskulla. Festarikassiin mahtuu mainiosti kaikki olennaisin: puhelin, lompakko, aurinkorasva, lämmintä vaatetta ja se olennaisin, eli ready to rock -fiilis. Kassi toimii paitsi tyylielementtinä myös muistona legendaarisista kesähetkistä, -retkistä ja bailuista. Kassin hinta on 10 €/kpl.